everis llança CLOQQ, una iniciativa perquè nens i nenes es diverteixin aprenent amb les tecnologies creatives
dimarts, 30 maig, 2017

everis ha llançat CLOQQ, una iniciativa social on els més petits poden explorar les tecnologies creatives, expressar les seves pròpies idees i entendre millor el món que els envolta. Alhora, els nens i nenes podran desenvolupar habilitats per resoldre problemes inesperats, treballar de forma col·laborativa incrementar la seva autoconfiança.
 

CLOQQ (acrònim de «Crea Lo Que Quieras» en castellà) ofereix tant activitats presencials (tallers, esdeveniments, etc.) com un complet entorn online i de continguts perquè nenes i nens puguin crear els seus propis videojocs, apps, robots, animacions i molt més.

Procés d'aprenentatge creatiu

A CLOQQ la tecnologia i la creativitat es combinen per aprendre mentre creen projectes significatius molt connectats amb el moviment maker. «Imaginar, crear, provar i jugar, compartir i reflexionar per tornar a imaginar de nou. Així és el procés creatiu que es proposa des de CLOQQ, inspirat en els models d'aprenentatge desenvolupats pel MIT Media Lab», exposa Sergio Marco, director en l'àrea d'Innovació d'everis.  

CLOQQ ha estat dissenyat perquè qualsevol nen d’entre 8 i 16 anys pugui ser partícip, sense importar els coneixements previs que tingui ni on estigui. Tots, inclosos pares i mares, poden participar i gaudir de les activitats que els ofereix CLOQQ, a través de solucions educatives innovadores com Scratch, Arduino, Raspberry Pi o MIT AppInventor, entre d'altres.
 

CLOQQ: del ‘però’ al ‘per què no?’

CLOQQ busca promoure, per múltiples vies, que els més petits se sentin creadors capaços de transformar el seu món i adaptar-se a un futur on el ritme de canvi serà exponencial i estarà marcat pels avenços tecnològics.

«En moltes ocasions som els propis pares i mares els primers a posar barreres al camí dels nostres fills, contribuint a generar unes autolimitacions que els acompanyen durant tota la vida. Amb CLOQQ volem que el 'però' esdevingui per què no?» Explica Sergio Marco.

Apropant tecnologia a la societat

CLOQQ suposa un pas endavant en la feina que everis ha desenvolupat en els últims 10 anys per fomentar l'educació STEAM i l'interès per la ciència i la tecnologia dels més joves. Dins d'aquesta línia de treball, la consultora ha desenvolupat nombrosos estudis i projectes centrats en la reflexió sobre aquesta temàtica. Aquesta vocació social s'ha complementat recentment amb la donació aquest any de 200 robots educatius mBot a escoles repartides per tota Catalunya.

Pots veure la campanya de CLOQQ en el següent enllaç