Sandra Sans, sòcia responsable de l'àrea d’infraestructure services d’everis, premi DonaTIC 2020
dimarts, 13 octubre, 2020

Els Premis  DonaTIC van celebrar la seva sisena edició el passat 13 d'octubre, coincidint amb l'aniversari d'Ada Lovelace, un reconeixement a la que va ser la primera programadora de la història. Sandra Sans, sòcia responsable de l'àrea global d’infraestructure Services d'everis, ha rebut el premi per la seva trajectòria i per la seva aportació a l'atracció, desenvolupament i retenció de talent directiu, especialment entre el gènere femení, en l'àmbit de les TIC.

L'acte de lliurament dels guardons DonaTIC va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona i va comptar amb la col·laboració de Tertúlia Digital i l'Observatori Dona, Empresa i Economia. Els premis tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines CTIM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.

A més, els premis promouen l'accés de les dones a l'àmbit tecnològic, incrementen la seva presència, reconeixen el paper essencial d'aquelles que ja pertanyen al món TIC i, en definitiva, fomenten la participació en la construcció de la societat digital amb criteris d'igualtat.

Els criteris tinguts en compte pel jurat per a triar les guanyadores són la trajectòria professional de la candidata, el perfil inspirador i d'empoderament de les dones en el sector TIC; a més, es tenen en compte altres valors com la igualtat, l'equitat, el compromís, l'ètica, la innovació i recerca, i el suport a altres dones en el seu desenvolupament i l'ajuda per a fer-les visibles.

Sandra Sans, un referent en el sector TIC

La carrera professional de Sandra Sans ha tingut un creixement exponencial des del seu inici; va arribar a ser sòcia d'everis amb tan sols 32 anys i ha exercit diferents llocs de responsabilitat en l'organització, des de l'àrea de sector públic al càrrec de CEO de BPO. Actualment és responsable de la unitat de negoci d'Infrastructure Services, companyia del grup dedicada a serveis d'infraestructura de data center, comunicacions i lloc de treball. Es tracta d'una unitat global amb presència a Europa i Llatinoamèrica, amb més de 2000 professionals, i que ha estat 5 vegades consecutives empresa número 1 a Espanya en serveis d'outsourcing, i companyia de referència en la transformació de negocis a cloud.

Però si hi ha alguna cosa que cal destacar en la trajectòria de Sandra Sans és la seva aposta pel talent. Sandra ha demostrat que es pot atreure, desenvolupar, retenir i exportar talent directiu en l'àmbit de les TIC, fonamentalment del gènere femení. Ha liderat equips amb un alt percentatge de diversitat i descentralització (geogràficament localitzats entre Europa i Llatinoamèrica), equips que han aconseguit importants reptes de transformació dins del sector públic i del sector privat.

A més d'un clar enfocament professional a la internacionalització, la rendibilitat, els projectes innovadors o les iniciatives de transformació, un dels principals assoliments de Sandra ha estat fer créixer els seus equips, que han aconseguit el màxim nivell directiu tant dins d’everis com en altres companyies.

En definitiva, l'objectiu de Sandra ha estat conscienciar sobre l'impacte que tenen els biaixos i prejudicis de gènere associats a les professions de ciència i tecnologia i, en les seves pròpies paraules respecte a aquest premi, Sandra comparteix que "és un orgull rebre aquest reconeixement, i el més important, que existeixin iniciatives com aquestes que ajuden a lluitar contra la bretxa de gènere en les vocacions TIC. En aquest context, el meu somni seria impulsar un moviment #DiversTIC per a ser referents en l'àmbit global de la diversitat en el sector TIC".

Jurat DonaTIC

Com a novetat, enguany el jurat ha comptat amb un comitè tècnic i un comitè d'honor, amb funcions diferents. El comitè tècnic ha valorat les candidatures i ha triat sis semifinalistes per a cadascuna de les categories, i el comitè d'honor ha seleccionat les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria. Les categories dels premis eren set: emprenedora, empresària, professional, acadèmica/investigadora, divulgadora, DonaTIC revelació i estudiant TIC.

L'any 2019 es van presentar 109 candidatures, una xifra que ha doblegat amb escreix les 45 que van optar a la primera convocatòria de 2015.